Thursday, October 30, 2008

Gossip Girl Inspiration

Alla pratar om modet i Gossip Girl och allt som tjejerna och även killarna har på sig. Jag personligen ¨tycker att Kelly Rutherford som spelar Lily van der Woodsen ger mest inspiration. Hon är så stilren i sina vackra klänningar och blusar i spets, sina klassiska smycken och sitt fint uppsatta hår.

Wednesday, October 29, 2008

Tips! Miss-match

Följ rådet och missmatcha strumpbyxornas och skornas färg. Vilka underbara höstfärger, man blir ju glad bara av att titta på dem.

Image: Instyle

Tuesday, October 28, 2008

Inspiration

Snyggt, allt är så snyggt. De vida byxorna, blusen, skinnjackan, väskan! Känns dock lite för kallt för oss att gå omkring klädda så här nu, det är 7 grader imorgon brrr....





Volanger, krås och rosetter

Jag älskar vita skjortor, det är något så fräscht och rent över dem. Igår när jag provade kläder inför jobbintervjun bestämde jag mig för att investera i en dyr och högkvalitativ vit skjorta nästa gång jag köper en för det finns inget fulare än halvdana skjortor som låtsas vara fina. De här hade passat fint idag, finns att köpa på Neiman Marcus och kostar skjortan ;-)
























Thursday, October 23, 2008

Silverblåsa

Kate Bosworth i Chanel, riktigt fint.

Wednesday, October 22, 2008

Chuck Bass

Jag har av någon anledning fallit för denna seriekaraktärs nonchalans och likgiltighet inför allt som kommer i hans väg. Tycker han är bäst i Gossip Girl. Hon däremot spelar ofta över.

Image: Popsugar




























Monday, October 20, 2008

Det må kanske inte vara en diamant...

...men den både ser ut och känns som en sån när jag tar ut den ur min smyckessamling och sätter den på mitt finger.


Skulle sitta fint


Donnatella Versaces diamantring i gul och rosa från Fred Leighton var en present från hennes avlidne bror designern Gianni Versace.

Image: Instyle.com



Monday, October 13, 2008

En Kandinsky på min vägg

Nu har det gått ett år och lite mer sen jag flyttade in i min nya lägenhet. Det tog ett tag innan det kändes som hemma. Jag har sakteligen bytt ut nästan allt eftersom jag ville börja om helt och hållet och lämna mitt gamla förhållande bakom mig. Och ibland tyvärr funkar vi så att vi låter våra saker bära på en massa minnen, trots att de bara är saker och egentligen inte bör spela så stor roll i livet. I allafall är mitt hem ett hem nu. Det som skulle göra det komplett vore en Wassily Kandinsky tavla. Han använder sig av så vackra färger som skapar ett lugn och en harmonisk stämning. Den nedan är min favorit för jag tror mig skymta månen...

Sunday, October 12, 2008

Marmorlampa

Måste bara visa er den här vackra lampan som tillkommit i mitt hem. Guldsmidet varvat med grön klassisk marmor. Livar upp vilket vardagsrum som helst. Kul att inte bara satsa på sin klädstil, utan ha en helhet, ha en stil även i hemmet, en röd tråd som går genom allt man gör i sitt liv.

Friday, October 10, 2008

Barnsliga Hermès

De stora klädbutikerna och märkena har alla hemsidor. De flesta är irriterande jobbiga med flash filmer och konstigheter. Därför måste jag tipsa om Hermès underbart barnsliga, kreativa och konstnärliga website som jag verkligen föll för. Klicka på länkarna till vänster för att se hur de leker med bilder på sina silkescarves.

Monday, October 6, 2008

Så Vacker Hon Är

Tänkte passa på under lunchen och lägga upp det här. Om jag inte misstar mig är det samma kvinna, Giovanna, på alla bilderna som the Sartorialist har tagit. Hon måste ändå vara den som fotats flest gånger av honom. Hon är så välklädd och elegant med känsla för detaljer och kombinationer. Mest tycker jag om henne i den gråa kombinationen i sista bilden.