Tuesday, September 30, 2008

Inspireras av Våren i Höst

DKNYs vårkollektion. Vackert, böljande och svalt. Tycker att det är en inspiration för hösten också, lägg till ett par svarta tights, päls och mössa så är man good to go. Nedan har jag plockat ut mina favoriter.






Bilder: Style.com










Monday, September 29, 2008

Chic

Bild: TheSartorialist








Saturday, September 27, 2008

En Stjärna Har Slocknat

Den fantastiske skådespelaren och humanisten Paul Newman, sexsymbolen, omänskligt vackre och prisbelönte mannen har avlidit i cancer. Paul Newman är en av Hollywoods största stjärnor och gjorde några av sina största filmer under 60-talet. Mitt hjärta är sorgset. Jag hoppas att han nu är på en fridfull plats där han inte känner någon smärta.


Bild: flickr.com





































Friday, September 26, 2008

Ockuperade Catwalken

Den rolige och innovative Sacha Baron Cohen entrar catwalken som sin karaktär Bruno innan vakter tar honom bort från scenen på Agatha Ruiz De La Prada´s show i Milan. Jag antar att han drar alla modefreaks vid näsan med sin överdrivna klädsel som folk i publiken säkert vid första ögonblick applåderat åt. Det är bra med självdistans och humor ibland, även i modevärlden. Kolla in hans superallvarliga modellmin, haha.


Två Killar i Paris

The Sartorialist lyckas ta bilder på människor i de mest magiska ögonblick. Killen till vänster på bilden fångade min uppmärksamhet direkt. Det är något nonchalant chic över honom, visst det är lite för pråligt med smyckena, lite ovanligt på en kille, men just det faktum gör att han ser ännu maskulinare ut. De nästan för korta byxorna, uppkavlade ärmarna, de bara fötterna utan strumpor och skorna som han vikt in i hälen. Så snyggt, me likes him.

Bild: The Sartorialist














Thursday, September 25, 2008

Pinuppa Dig


En annan favoritskådespelerska är Mila Kunis, här posar hon i Vanity Fairs senaste Vanities Girl. Bländande vacker ryska som har varit med i en av de bästa serierna någonsin, That 70s Show. VF radar upp de mest lovande skådespelerskorna, alla som pinuppor i vackra 50-tals utstyrslar, bland annat vår svenska Malin Åkerman.

Bild: VanityFair

Favorit

O hon är för vacker Gwyneth, vem lyckas vara snygg i oranget om inte hon? Och hon har ingen mindre än denna kvinna i sällskap.
Förresten tränar Gwen pilates, om resultatet blir som hennes bör man kanske fortsätta med träningen...




Bild: Popsugar




Monday, September 22, 2008

Skor med Snörning


Har sedan ett par dagar fått craving på ett par nätta kängor i Dr. Quinn anda. Gick förbi Dinsko igår och hittade dessa, och trots att de är i kortare modell (jag vill ha dem ganska långt upp över anklarna) så har skokedjan precis fångat känslan jag vill åt. Hittar jag inget som kommer närmare min fantasibild får det bli dem.



Tuesday, September 16, 2008

Gucci

Söta Clarie Danes för Gucci. Hon har varit en favorit alltsedan Mitt så kallade liv, där jag alltid kände igen mig i hennes ständiga tonårsångest. Synd att hon inte syns mer i filmer.










Monday, September 15, 2008

Vacker Klänning

Sarah Silverman i underbar gräddbakelse.

Bild: Popsugar

Anne

Vackra bilder på Anne Hathaway i oktobernumret av W. Hon ser skör och sagolik ut. Tycker faktiskt om hennes prinsessfilmer, de är avslappnande och barnsliga att se.

Bilder: WMagazine










Friday, September 12, 2008

Trend! Konen

Dessa sköna gröna pumps från Seychelles påminner om mina nya pumps från Bianco. Det verkar som att vi kommer att få se allt mer av konklacken längre fram vilket jag inte har något emot eftersom de är betydligt skonsammare för de stackars fötterna än smalklackade skor. De på bilden finns att köpa på Solestruck.com.


Bild: Stylelist.com



Tuesday, September 9, 2008

Superkort

Victoria Beckhams kortkorta frisyr. Hon passar i det här såå mycket bättre än den fula överstylade pagen. Och vilken snygg färg!

Bild: Popsugar



Sunday, September 7, 2008

Leggings Är Ute

Det har alltid varit så i modets värld att trender kommer och blir en del i nästan varje människas garderob. Men trender är just trender för att de sedan sakteligen blir undanskuffade av andra trender och dör ut och kastas ut ur garderoben.
Debatten om alla modebloggaren och deras passion för samma väskor, skor, kläder, är en del av detta fenomen. Det är ju därför man så fort en tidsera nämns så vet man de rådande modetrenderna och kulturen just den specifika tiden. Så för er som likt mig hakar upp er på att ni inte vill gå klädda som alla andra, tänk istället att ni tillhör en tidsepok och skapar modehistoria!

Leggingsen har varit med oss ett tag nu, och alla oavsett ålder (många medelålders kvinnor har setts använda dem) har låtit sig svepas med av dessa byxors mjukhet och komfort. Men för min del är passionen utslocknad och jag lär nog inte använda mina leggings mer på ett långt bra tag. Men det är klart, det man vet med trender är att de alltid kommer tillbaka...

Lindsay Lohan har haft en förkärlek för leggings i alla dess längder och material. Dags att börja bära något annat.

Thursday, September 4, 2008

Höstens Inspiration

Här kommer en liten höstinspiration och presentation av vad jag vill gå omkring i och satsa på i höst. Mitt mål är att införa glamour i min vardagsklädsel - dagen efter mina tankar kring glamour och dess brist i vårt samhälle gjorde Trinny och Susannah ett program om just detta med målet att återinföra glamouren. Diane von Furstenberg har lyckats bäst med att fånga känslan jag vill åt. Hoppas ni finner inspiration!


Mycket av glamouren hänger på håret, det gäller att ha snyggt, välvårdat hår som syns att man lagt ner tid på. Lyxiga smycken, broscher. Det handlar om detaljerna. Lyx i vardagen. Elegans. Mycket svart. Bruna och beiga toner. Guldigt. Bland av material.

Marnis korta tweedbyxor. Enkla gubb-byxor.



Silkigt lyxigt material, knäppt blus.

Vacker spetsklänning från Prada. Kortkort.

Dolce & Gabbana. Skirt och böljande.

Bilder: Style.com

Klassisk Stil

Jag föll för den här vackra bilden som gav mig ännu mer inspiration för hemmet. Lampan, spegeln och den antika fotoramen. Brittany Murphy samlar på gamla parfymflaskor och använder dem som dekoration. Vackert.

Bild: Instyle







Tuesday, September 2, 2008

Ha till Hands

En snygg clutch från Bianco. Finns även i denna färg.

Bild: Bianco



Monday, September 1, 2008

Snyggve!

O han är fantastisk. Spelar med sitt gamla band, the Kids. Och visst ser han inte ut som en pappa, den eviga tonåringen.




Bild: Popsugar